Українці можуть купувати нове житло на сертифікати єВідновлення: як це зробити Назад

Українці можуть купувати нове житло на сертифікати єВідновлення: як це зробити

Відтепер українці можуть використати житлові сертифікати за знищене майно для купівлі нової оселі.

Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що ті, хто мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, можуть подати заяву про бронювання коштів для придбання нової домівки.

Можна придбати будинок або квартиру в новобудові, на вторинці, а також інвестувати в будівництво.  

Якщо ви вже підібрали житло, необхідно: 

1️⃣ домовитися з продавцем 

2️⃣ оновити Дію та в розділі єВідновлення відкрити вкладку Сертифікати на житло

3️⃣ натиснути Забронювати кошти. Протягом 5 робочих днів надійде підтвердження в Дію про те, що кошти заброньовані

Після цього є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу. Якщо не встигаєте, заяву про бронювання коштів можна подати повторно. 

Угоду купівлі-продажу можуть оформити лише нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом 5 днів кошти надійдуть продавцю житла. 

❗️Перед бронюванням коштів, треба переконатися, що ви припинили право власності на знищений об’єкт нерухомості. Без цього не вдасться використати сертифікат. Припинити право власності можна в ЦНАПі або в нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора. Перелік таких спеціалістів доступний за посиланням.

За даними Мінцифри, загалом українці вже подали майже 8 тисяч заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. З них 1 636 людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье