В 2019 году стоимость строительства может увеличиться в среднем на 20% Назад

В 2019 году стоимость строительства может увеличиться в среднем на 20%

AVM Development Group реализует пригородные жилые комплексы с развитой инфраструктурой и удобным месторасположением начиная с 2012 года.

Як заявив керуючий партнер компанії AVM Development Group Владислав Кононов, в 2019 році сукупний ріст вартості будівельних матеріалів, а також подорожчання будівельно-монтажних робіт може скласти від 10 до 15%. Експерт зазначив, що зміна ціни на будматеріали щорічно відбувається в весняні та осінні місяці, що пов'язано з активізацією будівельних робіт.

«Як правило, в ці періоди спостерігається незначний ціновий сплеск на основні види будівельних матеріалів. Так в 2018 році середнє збільшення цін в квітні склало близько 7-8%, а у вересні-жовтні — близько 10-12% », — сказав керівник AVM Development Group. Владислав Кононов зазначив, що найбільше зростання традиційно стосується металоконструкцій: так в 2018 році ціна на арматуру збільшилася на 15-17%. «У 2019 ціна на арматуру буде повністю залежати від кон'юнктури на світових ринках, від обсягу експорту української сталі. За деякими прогнозами її вартість може збільшитися на 10-15% », — повідомив він.

Разом з тим, за інформацією Владислава Кононова, за підсумками 2018 року найменше зростання цін спостерігався на бетон, цеглу, керамічний блок, газоблок і утеплювач: подорожчання склало в середньому 8-10%. «Зниження темпів будівництва на 30-40% за підсумками 2018 року стало головним стримуючим фактором для зростання цін на ці види матеріалів», — сказав Владислав Кононов.

Що ж стосується будівництва заміських котеджів, то керівник AVM Development Group зазначив, що в 2018 році все більшою популярністю у покупців стали користуватися каркасні будинки з клеєного бруса, побудовані за фінською технологією. «Крім практичного теплоізоляційного ефекту, який дозволяє економити значні кошти на тепло, така технологія є оптимальною у співвідношенні ціни і якості. При цьому ціна на цей будівельний матеріал протягом декількох років залишається стабільною і прогнозованою», — розповів Владислав Кононов.

На його думку, в 2019 році навряд чи варто очікувати будівельного буму на ринку Києва та передмістя. «Очікується, що обсяг введення в експлуатацію об'єктів житлового будівництва збережеться на рівні 2018 року. Саме тому можна спрогнозувати, що стагнаційні процеси на ринку стануть стримуючим фактором для зростання вартості будматеріалів, і ціна на ту ж цеглу або бетон може збільшитися не більше ніж на 5-8%», — підкреслив керівник AVM Development Group.

Владислав Кононов зробив особливий акцент на тому, що основний сплеск подорожчання може торкнутися вартості будівельно-монтажних робіт. «З огляду на відтік робочої сили за кордон, вітчизняні забудовники, щоб зберегти кваліфіковані кадри, будуть змушені істотно підвищити рівень заробітних плат. На даний момент можна говорити про те, що в 2019 році рівень оплати праці будівельників може збільшитися від 15% до 25%. Таким чином, в 2019 році сумарно до ціни квадратного метра для покупця, майбутнє подорожчання будматеріалів і будівельно-монтажних робіт додасть 6-9%», — підсумував експерт.

Довідка. Компанія AVM Development Group була заснована в 2012 році. Головною спеціалізацією компанії AVM Development Group є будівництво приміських житлових комплексів з розвиненою інфраструктурою і зручним місцем розташування. У компанії створено: власне архітектурне бюро, генпідрядна організація, служби замовника і обслуговування нерухомості. За роки діяльності компанії було побудовано більше 80 об'єктів житлової забудови в передмісті Києва площею понад 80 000 м2. За підсумками 2018 року було введено в експлуатацію 3 багатоквартирних будинки в ЖК «Vlasna» і «Нова Конча-Заспа» та 44 індивідуальних зблокованих будинків.

На даний момент на стадії будівництва знаходяться 3 комплекси, розташовані в Києво-Святошинському районі: ЖК «Нова Конча-Заспа» (с. Ходосівка), ЖК «Vlasna» (с. Ходосівка) і ЖК «Супутник Теремки» (с. Гатне). У 2019 компанія AVM Development Group почне будівництво 2-х котеджних екомістечок комфорт і преміум-класу (с. Ходосівка), а також пілотного проекту прибуткового будинку. Сайт компанії: https://n-k-z.com.

 

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье