Твій гід перевіреною нерухомістю: на що звертати увагу, щоб вибрати квартиру на DIM.RIA? Назад

Твій гід перевіреною нерухомістю: на що звертати увагу, щоб вибрати квартиру на DIM.RIA?

На фотографіях квартира-«лялічка», а вживу пліснява на пів стіни. В описі «п’ять хвилин до центру» — от тільки забули додати, що гелікоптером. А ще квартири-примари, новобудови-довгобуди і хитромудрі схеми аферистів... Пошуки житла мрії — ще той квест із купою перешкод і ризиків. Добре, що у тебе є DIM.RIA, а у DIM.RIA — цілий арсенал перевірок.
 
Перевірена квартира — це як?

Моніториш усі можливі ресурси і, здається, нарешті ось вона — вау-пропозиція. Щоправда, фоток небагато, але ж автор оголошення пише, що квартира ідеальна, варта кожної копійки. Приїжджаєш, а виявляється, що фоток було небагато, бо власник показав тільки ті кутки квартири, за які не соромно.

Спочатку це сприймається як прикре непорозуміння, але кожен наступний такий огляд приносить розчарування та відчуття, що знайти нормальну квартиру нереально.

У таких ситуаціях хочеться, щоб був хтось, хто перевірить усе за тебе. Так, щоб залишилося погортати перевірені варіанти, вибрати з них найкращі, оглянути їх і зробити правильний вибір. Саме це і робить DIM.RIA — перевіряє нерухомість, щоб твої пошуки були зручними, безпечними та приємними.

Перевірена пропозиція на DIM.RIA означає, що нерухомість справді існує, а вся інформація про неї (що, де, у якому стані) — чиста правда.

Вторинна нерухомість: що розкажуть перевірки?

 
Перевірка інспектором RIA

«Немає кращої перевірки, ніж побачити все на власні очі» — вирішили в DIM.RIA, і створили мережу інспекторів RIA. Вони виїжджають безпосередньо на об’єкти, виставлені на продаж чи для здачі в оренду, та перевіряють їх. Вже понад 7 років DIM.RIA — єдині, хто має у своєму штаті фахівців, які займаються фізичними перевірками нерухомості. З 2016 року 50 інспекторів RIA особисто перевірили понад 100 000 об’єктів нерухомості по Україні.

Що перевіряє інспектор?

  • Точне розташування об’єкта нерухомості
  • Планування
  • Стан ремонту

Інші характеристики, важливі для покупця (особливості будівлі та планування, наявність та тип утеплення, тип вікон тощо)

А ще інспектор RIA робить детальні фото всіх приміщень — звичайні та панорамні. З останніми квартиру оглядаєш у 360° — так, ніби ти знаходишся прямо в ній. Віртуальний огляд заощаджує купу часу, тож вибирати серед перевірених не тільки безпечно, а й зручно.

 
Перевірка по відеодзвінку

Ця перевірка з’явилася в арсеналі DIM.RIA під час повномасштабної війни. Викликати інспектора в цих умовах не завжди можна, але війна — точно не час ризикувати безпекою.

Тепер продавці можуть у зручний для себе час зідзвонитися з представником DIM.RIA по відеодзвінку та зробити детальний огляд своєї квартири. Координатор DIM.RIA порівнює відеоогляд із фотографіями, які продавець додав до своєї пропозиції. Якщо перевірку пройдено — квартира отримує статус «Перевірено по відеодзвінку». 

Цей статус гарантує, що:

  • Об’єкт справді існує
  • Фото реальні
  • В пропозиції вказане справжнє місцерозташування

Продавці оцінили зручність цієї перевірки, а покупці — її надійність. З минулого року по відеодзвінку було перевірено понад 10 000 пропозицій.

 
Перевірені продавці

До речі, продавців DIM.RIA теж перевіряє  — автор кожної пропозиції проходить цілих 6 етапів перевірки. Серед них перевірка контактів за спеціальною «Базою даних шахраїв» та верифікація системою Bank ID.

Для професійних продавців передбачена власна система перевірок. Статус «Перевірений ріелтор» та «Перевірене агентство» означають, що ці продавці надали усі необхідні документи, мають гарну історію роботи та позитивні відгуки.

 
Перевірені новобудови: що ми дізнаємось про будинок, який ще будується?

З одного боку, новобудова — це нагода почати геть усе з чистого аркуша. З іншого — додаткові страхи: що за забудовник, чи здасть він об’єкт вчасно, чи з документами у нього все ок?.. 

DIM.RIA перевіряє навіть ті будинки, які ще знаходяться у процесі будівництва.

Перевіряємо все, що треба знати перед купівлею. Ціну питання, умови розстрочки та кредитування. Ми регулярно уточнюємо все це у забудовника та оновлюємо дані на сторінці пропозиції.

Юридичні моменти. Тобі теж, мабуть, доводилося чути ці жахливі історії про нечистих на руку забудовників? DIM.RIA робить усе зі свого боку, щоб твоє придбання нерухомості було безпечним. Перевіряємо кадастровий номер, ліцензію та документи на будівництво. Копії документів можеш побачити на сторінці юридичної інформації новобудови.

Наявність квартир доступних для продажу. DIM.RIA синхронізує свої бази даних із базами даних забудовників. Якщо бачиш статус «Наявність квартир перевірено» — значить, на сторінці пропозиції знайдеш актуальну інформацію про доступні для купівлі помешкання. Вибирай кількість кімнат, планування та поверх без зайвих дзвінків та консультацій і бронюй квартиру онлайн.

Унікальні переваги новобудови. Бо зручно купити житло — це чудово, але треба, щоб у ньому було зручно жити. Ми дізнаємося, що особливого є у кожній новобудові. Показуємо максимум інформації, щоб тобі було простіше знайти найкращий варіант.

Перевіряємо квартири

Планування квартир. Будинок ще будується, а ти вже можеш вибрати ідеальне планування своєї майбутньої оселі. Адже DIM.RIA знає все про квартири в новобудовах —  всі типи планувань є на сторінці планувань новобудови. 

Стан готових квартир. Коли у новобудові вже є готові квартири, їх відвідує інспектор RIA. Він робить звичайні та панорамні фото, а також звіряє, чи відповідає планування заявленому у документації. Якщо все гаразд, ти побачиш цю пропозицію зі статусом «Перевірена квартира».

Перевіряємо хід будівництва

DIM.RIA перевіряє кожен етап будівництва, звіряючи реальний стан справ із термінами, які будівельна компанія заявила у своїй документації. У більшості випадків перевірку проводить інспектор RIA. Він собисто виїжджає на об’єкт, перевіряє його та робить фото (у тому числі, панорамні).

Коли виїзд інспектора неможливий, ми все одно продовжуємо перевіряти — за допомогою онлайн-перевірок. Фахівці DIM.RIA слідкують за ходом будівництва через веб-камери, встановлені на майданчику, з допомогою відео, надісланого забудовником, або під час відеодзвінка.

На DIM.RIA розміщуються пропозиції від 229 забудовників з усієї України. Це 420 перевірених новобудов, серед яких ти можеш вибирати безпечно.

 
Навіщо продавцям перевіряти нерухомість?

Після перевірки пропозиція отримує статус «Перевірено інспектором RIA» або «Перевірено по відеодзвінку». Що це дає?

  • Перевірені пропозиції розташовуються вище у пошуку, тож їх бачить значно більше покупців.
  • Покупці та орендарі довіряють перевіреним, тому такі пропозиції отримують більше дзвінків і продаються/здаються швидше.

Коли шукаєш нерухомість, турбот тобі вистачає. Підібрати класний район, гарне планування, готовий ремонт (або навпаки — щоб усе переробити під себе). До того ж, треба вписатися в бюджет… Це можна сприймати як захопливу пригоду — звісно, якщо при цьому не доводиться хвилюватися про правдивість інформації в пропозиціях.

Вибираючи серед перевірених, ти робиш свій пошук нерухомості значно приємнішим. Все просто: DIM.RIA перевіряє нерухомість, ти знаходиш житло мрії без зайвих сумнівів і ризиків. 

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Юлія Кольцова | 19:04, 01 мая 2023

дуже корисна інформація , дякую за Ваш сервіс