Івано-Франківськ – 15-хвилинне місто Назад

Івано-Франківськ – 15-хвилинне місто

Подробиці у новині

Концепція «15-хвилинного міста» стала популярною серед урбаністів і містобудівників. У низці міст почали впроваджувати нові підходи до організації простору з метою покращення якості життя мешканців. 15-хвилинна прогулянка чи їзда на велосипеді – це все, що потрібно людям для задоволення щоденних потреб у міському середовищі. Пропонуємо розглянути, що стоїть за цією урбаністичною ідеєю.

Головна ідея «15-хвилинного міста» – дати мешканцям міста все необхідне для комфортного життя у своєму районі. Це робоче місце, магазини, розважальні заклади, школи, лікарні, зони відпочинку та побутові послуги. Мешканці цього міста можуть не виїжджати за межі власного району, оскільки мають доступ до всіх необхідних об’єктів інфраструктури в пішій доступності.Такий підхід сприяє розвитку місцевих ком’юніті шляхом покращення якості життя та взаємодії між сусідами.

Відмова від автомобілів на користь пішоходів і велосипедистів є однією з головних переваг цієї концепції. Завдяки зменшенню кількості автотранспорту на дорогах покращується екологія, зменшуються шкідливі викиди, підвищується рівень фізичної активності та здоров’я населення. Місто стає більш дружнім до людей, з безпечними та комфортними умовами для прогулянок, спілкування та активного способу життя.

Чому Івано-Франківськ ідеально підходить для цієї концепції?

Івано-Франківську має компактну забудову та зручне розташування об'єктів інфраструктури. Усі необхідні торгові та соціальні заклади знаходяться в радіусі 15 хвилин від будь-якої точки міста. Тож мешканці мають доступ до всіх ключових послуг у межах коротких прогулянок.

Місцева влада активно популяризує велорух та розвиває велосипедну інфраструктуру. На багатьох вулицях облаштовано доріжки та смуги для велосипедистів, багато з яких в центральній частині міста, в рекреаційних зонах.

Сприяння економічному розвитку

Впровадження концепції «15-хвилинного міста» сприяє розвитку малого бізнесу та підвищує локальну економіку, оскільки люди більше користуються послугами підприємців у своєму районі. Компанія blago теж не стоїть осторонь, а дбає про інфраструктуру своїх проєктів, щоб мешканці мали доступ до усього необхідного не покидаючи власного ЖК.

Івано-Франківськ – місто для людей

Франківськ, так його називають місцеві, активно працює над створенням зручних умов для пішоходів та велосипедистів, що дозволяє мінімізувати використання автомобілів та створює безпечні та приємні умови для прогулянок. Подальше слідування цій концепції допоможе покращувати якість життя в місті, де є вся потрібна інфраструктура в радіусі 15-хвилинної прогулянки.

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье