Дешевше не завжди вигідніше -  не ризикуйте! Назад

Дешевше не завжди вигідніше - не ризикуйте!

Та що ж криється під кольоровою обгорткою з назвою «дешеве житло від ЖБК»?

Досить часто жителі міста Хмельницького при виборі нового житла звертаються до послуг ЖБК. Воно й не дивно. Вигідні ціни, розрекламоване «краще життя» в красивих багатоповерхівках. Омріяне окреме житло так і вабить привабливими цінами ще й можливістю покупки в розстрочку. 

Нарешті, в’їхавши в новобудову, перед мешканцями постають нові питання. Коли увімкнуть газ? Чому відключають світло? Чому немає гарячоі води, ми ж заплатили за всі умови та зручності?! Чому будинок, введений в експлуатацію, не функціонує?! А знайти «крайнього» часто буває важко. То технічна документація загубилась, то підрядник чогось не доробив чи, може й не збирався доробляти... Шукаєш підрядника – той каже, що обладнання хтось вкрав, згоріло, затопило... От і шукай вітру в полі, коли документації немає, а замість електричного обладнання на мільйони гривень в підстанції стоять муляжі-коробки без «начинки».

Зазвичай, на дешеве житло дуже часто розраховують молоді сім’ї з малими дітьми, які хочуть мати власне незалежне гніздечко, хоча б яке-небудь, але своє. Найчастіше вони і стають жертвами та заручниками тих умов і проблем, що виникають в цих новобудовах. Внаслідок, м’яко кажучи, недобросовісного виконання підрядником своїх обов’язків перед замовниками, мешканці залишаються без світла, газу, води, тепла тощо.

Можна лише уявити, як складно, скажімо, матусі з двома малими дітьми, з коляскою, підніматись на 9-й поверх чи , елементарно, приготувати їжу, покупати дитину, коли іскрить в щитках і постійно вимикається світло. Вже не кажучи про складнощі з теплом взимку або в спеку, коли неможливо увімкнути ні кондиціонера, ні вентилятора.

Куди дивляться правоохоронці, коли тут і там розкрадання, корупційні схеми? – питання, звичайно, риторичне. Відомо, що навіть судові процеси затягуються на довгі місяці (якщо не роки), а жителі так і залишаються зі своїми проблемами наодинці.

Добре, коли можна якось обійтись певний час без такої нової «коробки». Але що ж робити, коли власниками такого «щастя» стають переселенці, яким немає де жити й спати? Люди змушені місяцями а то й роками вислуховувати обіцянки, викручуватись і мучитись в умовах, далеких від тих, що необхідні для нормального життя.

Але й тут сюрпризи з житлом від ЖБК не закінчуються. Чи воно обійдеться дешевшим насправді, коли стіни часто кладуть лише у одну цеглу? Можливо, для забудовника - так, але скільки ж прийдеться заплатити жителю за тепло, коли на вулиці стане -10? І чи вистачить того тепла? Чи вистачить коштів, коли тарифи ростуть не по днях, а по годинах? От і виходить, що купуючи дешевше житло від ЖБК, можна переплатити! При чому не лише грішми, а й своїм часом, здоров’ям, нервами. А скільки коштують вони?

Дорогі мешканці Хмельниччини, не купляйте кота в мішку! Будьте обережними й обачними. При виборі житла в новобудові враховуйте той факт, що дешевше не завжди вигідніше, зважте всі «за» і «проти» , не ризикуйте. Тож, вдалих покупок і успіхів вам!

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье