Фахівці з нерухомості провели галузеву конференцію в Сумах Назад

Фахівці з нерухомості провели галузеву конференцію в Сумах

15 листопада у Сумах при підтримці DOM.RIA відбулася галузева конференція фахівців з нерухомості «Підсумки. Перспективи. Технології», яка стала першою в своєму роді за масштабами в області.

Організатором заходу виступило сумське регіональне відділення Асоціації фахівців з нерухомості України, за інформаційного сприяння DOM.RIA, телекомпанконії СТС та видання The Sumy Post. Конференція зібрала близько 100 професійних ріелторів – представників більш як половини всіх операторів ринку в місті Суми. Почесними гостями заходу були лідери галузі в Україні: Юрій Піта (президент АФНУ), Юрій Олексієнко (віце-президент АФНУ), Анатолій Топал (голова міжгалузевої кваліфікаційної Ради з розробки та валідації професійних стандартів в сфері послуг на ринку нерухомості). Вони, відзначивши високий рівень підготовки сумської конференції, виступили з доповідями про загальний стан ринку в Україні, особливості законодавства в сфері регуляції професійної діяльності ріелторів, поділилися успішним досвідом роботи в інших областях.

Також було озвучено позитивний прогноз щодо розвитку індустрії на Сумщині: спікери зауважили, що через крайнє перевантаження ринку й дефіцит нерухомості у великих містах, очікується розкриття потенціалу саме в регіонах. Сумські експерти Альона Кучменко і Олена Шульга підтвердили цю думку своїми аналітичними доповідями про стан ринку у місті: а саме було сказано, що попри економічну кризу, сумчани активно купують житло й все більше оминають своєю увагою соціальні однокімнатні квартири. Крім того було зауважено, що клієнт сьогодні має більші очікування від послуг ріелторів, тож саме час переосмислити підходи щодо якості обслуговування операцій з нерухомим майном.

Про професійну відповідальність і обв’язки ріелтора перед клієнтом говорила Лариса Кулага, юридичні тонкощі укладання договорів у своїй доповіді розкрила юрист Наталія Горобець, а питання професійної оцінки й визначення стартової ціни на нерухомість підняла Олена Маркова.

«Професія ріелтора, мабуть, поки що є однією з найменш регульованих в Україні, а значить потерпає від негативних галузевих тенденцій. Більше того, на разі відсутні як загальні стандарти роботи, так і місцеві правила, а різні погляди на одні й ті ж речі створюють тільки непорозуміння, від яких насамперед страждають наші клієнти, що є абсолютно недопустимо. На нашій конференції ми зібрали кращих представників сумського ринку нерухомості саме для вирішення проблемних галузевих питань і саморегуляції діяльності: визначити пріоритети, спільні правила роботи, захистити репутацію і честь професії. Сподіваюсь, нам вдалося дати добрий початок в цьому напрямку», - наголосив голова сумського регіонального відділення АФНУ Олександр Бортник.

На завершення заходу було відзначенно сімку кращих агентств нерухомості міста Суми, а також розіграно між учасниками цінні подарунки й запрошення на Міжнародну конференцію з нерухомості, яка відбудеться у 2018 році в м. Одеса.

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье